вторник, 25 мая 2010 г.

Чи сприйняли черкащани «позитивне» кіно?


В період з 17по 21 травня 2010 року у літньому кінотеатрі парку 50-річчя Жовтня м. Черкаси, відбувалася благодійна акція «Тиждень «ПОЗИТИВНОГО» кіно». Акція організована Черкаським обласним молодіжним ресурсним центром у співпраці із Проектом ПРООН «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні», Черкаським відділенням Всеукраїнської мережі ЛЖВ та КП «Черкасиоблкіно». Ідея заходу полягала у показі художніх фільмів на тему ВІЛ/СНІД та була приурочена Всесвітньому Дню пам’яті людей, що померли від ВІЛ/СНІД. Метою цього заходу було привернути увагу громадськості до людей, які живуть з ВІЛ та до проблеми загалом, розвинути толерантне відношення до ВІЛ-позитивних та зібрати благодійні кошти на лікування хворих на ВІЛ дітей Черкаської області.
Відвідати сеанси кіно могли всі бажаючі – так як вхід до кінозалу був безкоштовним.
І не зважаючи на несприятливі погодні умови – кілька днів глядачів лякав дощ, бажаючі та небайдужі змогли відвідати сеанси, були й такі, що не пропустили жодного дня. Відгуки про фільми були різні: хтось переймався проблемою і виходив після кіно зі сльозами на очах, хтось підходив до організаторів та дякував за просвітницьку роботу, були й такі, які критикували підхід організаторів до висвітлення проблеми. Однак захід відбувся, і «якщо із усіх відвідувачів бодай троє задумалися над своїм життям, вирішили змінити свою поведінку по відношенню до ВІЛ-позитивних людей – це вже є успіх!» - вважає Світлана Собова – національний волонтер ВООН, одна із організаторів акції.
Всього за п’ять днів кіносеансів до благодійної скриньки, яка була встановлена на території кінозалу, було пожертвувано двісті дев’яносто три гривні п’ятдесят сім копійок. Наразі ці кошти передано до Черкаського відділення Всеукраїнської мережі ЛЖВ і призначені для лікування ВІЛ-інфікованих дітей – клієнтів Мережі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий