воскресенье, 4 июля 2010 г.

Волонтери Золотоноші опановують нову роль





1-2 липня 2010 р. у молодіжному центрі м. Золотоноша відбувся тренінг для волонтерів «Школа вожатих». Даний тренінг проведений у рамках реалізації соціального проекту «Майстерня успіху». «Майстерня успіху» - це табір денного перебування для дітей із багатодітних сімей, створений при молодіжному центрі. Центральною ідеєю та метою діяльності табору є надання дітям із багатодітних родин можливості проявити свої здібності та показати нові можливості для розвитку їхнього внутрішнього потенціалу, отримати знання та навички, які необхідні, щоб стати успішними членами суспільства. Ще однією особливістю цього табору є те, що роботу із дітьми проводитимуть волонтери за принципом «рівний-рівному».
Організаторами табору є: Золотоніська молодіжна громадська організація «Центр розвитку молоді» та міський молодіжний центр. Офіційними партнерами та спонсорами проекту є: програма волонтери ВООН, Проект ПРООН «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні», Золотоніський міський відділ у справах сім’ї та молоді і Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр.
Допомагати опановувати нові знання та вміння дітям – учасникам табору, допомагатимуть активні волонтери молодіжного центру – для яких і було проведено тренінг «Школа вожатих». Досвідчені тренери та вожаті, із багатим досвідом роботи у таборах України – національний волонтер ВООН – Світлана Собова та заступник директора Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру – Аліна Кордюк, розповіли волонтерам не лише про тонкощі вожацької справи, але й навчили останніх проводити ігри для дітей, вирішувати конфліктні ситуації у дитячих колективах, дали знання про вікові психологічні особливості підлітків та специфіку табірного режиму. Власним досвідом роботи з дітьми також ділилися: Ванесса Марі Рой – волонтерка Корпусу Миру, яка від недавна працює при молодіжному центрі м. Золотоноша; Зоя – психолог Золотоніського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Також слушні поради для майбутньої роботи волонтерам дали представники спонсорської організації -Програми волонтерів ВООН : Джованні Моцареллі та Анна Бєлоусова, які взяли участь у першому тренінговому дні «Школи вожатих».
По завершенні тренінгу його учасниці сказали, що впевнені у своїх силах та з нетерпінням чекають настання 6 липня – дня, коли розпочне свою діяльність «Майстерня успіху».

Комментариев нет:

Отправить комментарий