среда, 28 июля 2010 г.

Холодний Яр надихає на добрі справи




Урочище Холодного Яру завжди вабило мандрівників, туристів і просто любителів природи та історії до свого загадкового світу. Цього літа гостями Холодного яру стали волонтери етно-екологічного табору «Холодноярськими стежками».
Метою табору було виховання екологічної свідомості молоді та просвітницька робота серед населення сіл, які знаходяться на території урочища щодо створення там національного парку. Протягом 5 днів волонтери, живучи у наметовому містечку на березі оз. Зубкове, робили кілька важливих справ: прибирали від сміття територію Яру та облаштовували там екологічні стежки; ходили у сусідні села та збирали серед місцевого населення легенди й історії пов’язані із Холодним Яром; вивчали історію рідного краю та пригадували стародавні традиції предків, які безпосередньо пов’язані із природою.
Лубенці, Медведівка, Зам’ятниця, Буда – це місця які відвідали волонтери і де їм вдалося зібрати близько 20 легенд та історій пов’язаних з історією Холодного Яру…а в найближчому майбутньому учасники табору планують створити блог де й розмістять всі свої «знахідки» та фотографії із холодного Яру. Кожен день у таборі був присвячений якомусь історичному періоду: трипільська культура, скіфи, сармати, козацтво…
Організаторами табору були: Проект ПРООН «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні», управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА; МГО «Екологічні ініціативи»; Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр. Особливу подяку організатори та учасники табору висловлюють завідуючому філіалу «Холодний Яр» національного заповідника «Чигирин» - Легоняку Богдану Васильовичу, за допомогу в організації та проведенні табору.

Комментариев нет:

Отправить комментарий