четверг, 8 июля 2010 г.

Діалог триває – молодь діє!


8 липня 2010 року в м. Черкаси у приміщенні прес-центру Черкаси НЬЮС-ТВ відбулося чергове засідання діалогової групи в рамках проекту "Сприяння європейським стандартам в українському медійному середовищі". Це проект, який реалізовується в м. Черкаси 1,5 роки і в центрі якого стоїть завдання об’єднати владу, громадськість та ЗМІ міста навколо вирішення певної соціальної проблеми. Такою проблемою черкащани обрали – засміченість міста. Це вже 8 зустріч учасників діалогу, яка цього разу мала назву "Черкаська громада за чисте довкілля: досягнення, проблеми, перспективи взаємодії влади, ЗМІ та громадськості". Однією із активних організацій, яка була залучена до цього діалогу і продовжує працювати у напрямі екологічного виховання молоді є Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр за сприяння волонтера ВООН в рамках проекту ПРООН «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні».
За час діалогу молодіжним центром та проектом ПРООН було реалізовано кілька проектів екологічного спрямування, метою яких було не лише покращення екологічної ситуації міста Черкаси та області та його благоустрою, але і активне залучення до цього процесу молоді. Це такі заходи як: волонтерський табір «Чисті схили Дніпра» (с. Сокирна, 2009 рік), волонтерський табір «Врятуємо долину озер» (м. Сміла, 2010 р), акція «Екологічні вихідні» (м. Золотоноша, 2010 р.), акція «Внеси фарби в життя» (м. Черкаси, 2010 р) всі заходи проходили у тісній співпраці із владою та ЗМІ, тобто – у відповідності із філософією діалогу.
Учасниками останньої зустрічі були представники виконкому міської влади, журналісти та представники громадських організацій - всього на зустрічі були присутні 28 осіб.
Питання, які обговорювалися під час діалогу стосувалися: досягнень міської влади у покращенні екологічної ситуації міста та участі у цьому процесі громадськості; інноваційних підходів щодо вирішення засміченості міста; ролі та місця ОСББ (органи самоорганізації багатоповерхових будинків) у благоустрої міста; органи самоорганізації населення, як дієвий інструмент у вирішенні екологічних проблем міста; робота КП "Дирекції парків" та його роль у вихованні екологічної свідомості громадян; діяльність муніципальної інспекції; виховання екологічної свідомості та залучення молоді до активних дій у сфері охорони довкілля.
Окрім цього на зустрічі було презентовано блог «ЕкоМісто» - http://ekocityck.blogspot.com , який є черговим результатом роботи молодіжного центру та волонтера ВООН в Черкаській області.
Учасниця діалогу, лідер Черкаського представництва Всеукраїнської ГО «Екологічна ліга» Наталія Фоміна сказала: «Наша молодь – активна та небайдужа і завжди готова прийти на допомогу, особливо коли питання стосується збереження чистоти міста». Тож, маємо надію, що молодіжний центр працюватиме у тому ж дусі а молодь буде активною та ініціативною!

Комментариев нет:

Отправить комментарий