среда, 17 ноября 2010 г.

В день толерантноті черкащан об’єднало «Полотно миру»





Відзначати Всесвітній день толерантності (16 листопада) в Черкасах стало традиційним. Яскравим дійством відсвяткували Черкаси цей день - Головною вулицею міста десятки волонтерів пронесли Полотно Миру – 40 метрове панно, зшите з сотень клаптиків, на яких всі бажаючі жителі Черкаської області: школярі, студенти, представники громадських організацій, ЗМІ та влади, висловили (вишили, намалювали, наклеїли, написали тощо) власне бачення толерантності. Після урочистої ходи, «Полотно миру» було розміщене на театральній площі, і кожен бажаючий міг побачити цей спільний творчий витвір. Яскравий символ взаємоповаги та доброти прикрасило велике серце толерантності із запалених свічок. А волонтери проявляли свою толерантність через проведення веселих флеш-мобів: «Безкоштовні обійми» та «Школа галантності», пропонуючи простим перехожим обійнятися і пригадавши правила етикету – при виході з автобусу чоловіки мають подавати руку жінкам.
На запитання, чому саме в такий спосіб проходить акція, Ольга Галушко – спеціаліст молодіжного ресурсного центру, відповіла: «Наша мета – примножити та закріпити серед черкасців мову миру і толерантності, і тільки долучившись особисто, люди зможуть відчути свою відповідальність та значимість у цій справі. Останнім часом, щоб достукатися до людських сердець – їх треба шокувати: просто обійняти чи подати руку незнайомій людині на вулиці».
Ініціатором акції є Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр в партнерстві з навчальними закладами області, студентами інституту природничих наук ЧНУ ім. Б.Хмельницького, проектом ПРООН «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні».

Комментариев нет:

Отправить комментарий